fredag 15 april 2011

kirskål=spenat och maskros=rucola...

Kirskålen, de finaste späda ljusgröna bladen plockar jag i min rabatt, sköljer väldigt noga, steker i 1 min med smör! Lägg märke till hur mycket den krympte. Mums, gott till rotmos.

Min lunch

Förrätt: smörstekt kirskål med fetaost, rostade solroskärnor, äppelbitar.


Huvudrätt: hamburgare med egengjord kidneybönsbiff, maskrosblad, tomat, feta, ost, dressing och klyftpotatis. mmmm!

Recept på kidneybönsbiffar (du kan strunta helt i att köpa färdiggjorda vegeburgare, för den här slår ut allt annat!):

7-8 st biffar:

1 burk kidneybönor
½ dl oliver
½ paket fetaost
2 msk ströbröd
2 msk majsstärkelse (majsena)
1 vitlöksklyfta
salt & peppar
1 tsk sambal oelek (eller någon annan starkkrydda)

Mosa kidneybönorna, hacka oliver och skär fetaost i små bitar. Blanda ihop allt! Smeten ska gå att göra biffar med, ta i mer majsstärkelse om det inte håller ihop. Stek i massa smör/margarin -annars håller de inte ihop! Det går inte bra med olja. Smör ska det vara om det ska bli bra.

Jätteenkelt -och gott!


1 kommentar:

  1. mumsigt det ser ut! ska testa kidneyburgarna har ju på sistonde blivit besatt av kidneybönor :)-zaira

    SvaraRadera